2012. december 26., szerda

Az alapok:

Ha készen állsz, vágjunk is bele!

Először is leszögezem, hogy nagyon sokféle modell és makett van. Éppen ezért csak azt írom le neked, ami általánosan minden modell -és makettkészítés alapját képezi.

Itt kihagyom a kötelező anyagismeretet, és az anyagok ismertetését, mert ezeket minden könyv megemlíti elég részletesen, de sok értelme nincsen, hiszen nem készül minden modellező vagy makettező fizikusnak vagy mérnöknek, viszont a konkrét felhasználásra nem tér ki egy könyv sem. Így ezt a tudományos részt javaslom, hogy ugorjuk át, és csakis a gyakorlati alkalmazással foglalkozzunk.


A felhasznált anyagok, fém, fa, papír, karton, műgyanták, hab anyagok mint Hungarocell, Styrodur, gipsz agyag, viaszok és más forma készítéshez használt anyagok. A következő részekben ezek használatát fogom részletesen leírni, hogy te is fel tudd használni, és be tudd szerezni. A beszerzésben segítek, ha valakinek ez gondot okoz!

Előszó

Üdvözöllek!

Előszóként leírom, hogy ezt a blogot azért hoztam létre, hogy megismertesselek a modell -és makett készítéssel. Kezdve az alapoknál, így egészen biztos lehetsz benne, hogy mire végig olvasod, te is tudsz majd otthon modellt és makettet készíteni.

Ha megakadsz valahol, bátran írj levelet nekem vagy telefonálj!
Itt tudsz elérni: marshallplast@gmail.com tel: 06203512878 Páll Csaba

Mindenkinek személyesen írok levelet, nem küldök idegesítő semmitmondó hírleveleket. A levelet, amelyet kapsz, én írom személyesen, és csakis neked szól!

 A weboldalamon a termékeimet láthatod leírással: http://www.marshallplast.com
 Ez a web főleg modellhajó és etetőhajó készítéssel, és a termékeim forgalmazásával foglalkozik.

  A  fórumom: http://forum.marshallplast.com
  Ide beregisztrálva tehetsz fel témát vagy kérdést bármilyen kategóriában, ami téged érdekel.

Ez pedig a blogom: http://marshallplast-com.webnode.hu
Itt regisztráció nélkül tehetsz fel kérdéseket, írhatsz bejegyzéseket.

El kezdtem írni egy E-könyvet is, amelyben részletesen megismertetlek a modellezéssel, kezdve az alapokkal, leírva a most használatos építési módszereket, hogy te is tudj modellt vagy makettet készíteni. Ezt kinyomtathatod, vagy eleve nyomtatva fűzve kérheted majd, ha elkészülök vele.

Látogasd meg az oldalaimat, és kérdezz vagy tegyél fel témát!
Üdvözlettel: Páll Csaba